Alles over kalknagels en hoe te behandelen

Geplaatst op: 11-02-2016

Alles over kalknagels en hoe te behandelen

Kalknagels, ook wel bekend onder schimmelnagels, is een veel voorkomend probleem. De symptomen bestaan uit ontsteking, zwelling, vergeling, verdikking en afbreuk van de nagel. Het is normaal gesproken niet pijnlijk tenzij de infectie zich verspreid.

Omstandigheden schimmels

De schimmel heeft de neiging om te floreren onder bepaalde omstandigheden als abnormale pH levels van de huid, een zwakke immuunsysteem, continue opstelling van vochtige omgevingen inclusief zweterige schoenen en sokken, slechte hygiëne en diabetes.

Behandelingen 

Bovenal gebrek aan behandeling. Kalknagels kan leiden tot afbraak, splijten en zelf het verliezen van de teennagel. Het goede nieuws is dat schimmelnagels goed en betaalbaar te behandelen is. Er zijn verschillende remedies om te raadplegen. Voorbeelden van behandelingen zijn: orale medicatie op recept, schimmeldodende medicijnen, chirurgische ingreep in overleg met een dokter en laserbehandeling.

Preventie Kalknagels

  • Maak je schoenen regelmatig schoon. Kies voor schoenen die het toelaten om je voeten te laten ademen en mijd schoenen waarin je zweet. 
  • Draag slippers wanneer je doucht in kleedkamers van sportzalen of zwembaden.
  • Nadat je je voeten hebt gewassen, zorg dat je je voeten en tenen goed afdroogt.
  • Wissel dagelijks van sokken en was deze op een temperatuur hoger dan zestig graden.

 

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief