Bedrijfsactiviteiten van DA worden voortgezet

Geplaatst op: 29-12-2015

Bedrijfsactiviteiten van DA worden voortgezet

DA is failliet en maakt direct een doorstart. Vanuit Nederlandse Drogisterij Service B.V. worden de bedrijfsactiviteiten van DA voortgezet.

Het vertrouwde drogisterijmerk

Op 29 december sprak de rechtbank in Amsterdam het faillissement van DA Retailgroep BV en Retail Shared Service Centre BV in Zwolle uit. In beginsel slecht nieuws voor de 212 medewerkers van het servicekantoor en het distributiecentrum. Tegelijkertijd is er een positief bericht: DA blijft. Nederland kan opgelucht ademhalen want dé vriendelijke specialist blijft het vertrouwde drogisterijmerk in het straatbeeld. En er is ook goed nieuws voor de medewerkers want er komen nieuwe arbeidsplaatsen beschikbaar bij de nieuwe organisatie. Hierdoor blijft een deel van de werkgelegenheid behouden.

Wat is de situatie?

Op 23 december verleende de rechtbank surseance van betaling. Vandaag zijn de genoemde bedrijven failliet verklaard. Een ingrijpend bericht voor de medewerkers die hun baan verliezen. Medewerkers van de franchisewinkels van DA zijn overigens niet in dienst van DA Retailgroep BV. 

Goed nieuws

De Nederlandse consument blijft haar inkopen doen bij de vertrouwde DA-winkel in de  buurt. ‘Vanuit Nederlandse Drogisterij Service B.V. worden de bedrijfsactiviteiten van DA naadloos gecontinueerd. Dit houdt onder meer in dat toekomstige leveringen aan DA- ondernemers en betalingen aan leveranciers van de groothandel, volledig geborgd zijn. De bedrijfsprocessen gaan dan ook onverminderd door. Goed nieuws dat de vriendelijke  specialist bereikbaar blijft voor haar miljoenen klanten en dat er ook nieuwe arbeidsplaatsen beschikbaar komen in de nieuwe organisatie’, aldus voormalig directeur  a.i. van DA en interim directeur van Nederlandse Drogisterij Service B.V., Henk Castelijns.

Wie is Nederlandse Drogisterij Service B.V.?

Nederlandse Drogisterij Service B.V. is een nieuwe, kapitaalkrachtige serviceorganisatie voor de zelfstandige drogisterij. Groothandel Holland Pharma heeft een  meerderheidsbelang in dit bedrijf en blijft haar klanten ongewijzigd bedienen. De in Borculo gevestigde groothandel levert drogisterijartikelen, zelfzorgmedicatie,  natuurgeneesmiddelen en alle aanverwante medische producten. Holland Pharma is een deelneming van de Coöperatieve Mosadex U.A. Deze financieel solide  moedermaatschappij stelt Nederlandse Drogisterij Service B.V. in staat een van de sterke partijen in de markt te vormen. 

Kennis, tijd en aandacht voor de klant

Nederlandse Drogisterij Service B.V. biedt een toekomstbestendig formulehuis voor de zelfstandige drogisterij, waar kennis, tijd en aandacht voor de klant centraal blijft staan. Castelijns: ‘DA stond oorspronkelijk voor ‘Dienende Actie’. Fantastische kans om samen met de DA-ondernemers deze oersterke, klantgerichte propositie verder vorm en inhoud te geven’.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief